Betadine_BG_dezinfekcia
Betadine_BG_dezinfekcia

Betadine dezinfekčný roztok 30ml

Betadine® 100 mg/ml dezinfekčný roztok

Zobraziť

Betadine masť 20g

Betadine® 100 mg/g masť

Zobraziť

BANNER-pokus2

Gyakori kérdések

Az antiszeptikumok és a dezinficiensek megegyeznek abban, hogy a betegséget okozó mikroorganizmusok szaporodását akadályozzák meg. A kettő között a fő különbség az, hogy míg a dezinficienseket általában tárgyakon használják (pl. asztalok, padló, székek), addig az antiszeptikumok inkább alkalmasak a testfelszínen való alkalmazásra.

Az antiszeptikumokat vágások, karmolások, égési sérülések, horzsolások vagy egyéb, a bőr sérülésével járó kisebb sebesülések kezelésére használják, vagy megelőző lépésként a bőr átszúrása (pl. injekció beadása) előtt.

Soha ne használjon rossz minőségű antiszeptikus szert. A rossz minőségű antiszeptikus termékek nem pusztítják el a kórokozókat, és így nem előzik meg a fertőzést, vagy akár a sebgyógyulás folyamatát is elnyújthatják.

Az antiszeptikumok használatának oka sebek esetén az, hogy elpusztítsuk a kórokozókat és megelőzzük a fertőzést. A fertőzések lelassíthatják vagy megakadályozhatják a gyógyulást, vagy akár ronthatnak is a seb állapotán.

A BETADINE® kenőcs és az oldat hatóanyaga is a povidon-jód, ami elpusztítja a legtöbb kórokozót. BETADINE® oldat FERTŐTLENÍTŐSZER, kenőcs pedig vény nélkül kapható gyógyszer.

A Betadine® antiszeptikus termékek hatóanyaga, a povidon-jód, mely barna színű.
Előnyük, hogy színüknek köszönhetően láthatóvá válik a kezelt terület.
A Betadine® oldat a textíliából langyos vízzel, erősebb szennyeződés esetén folteltávolítóval eltávolítható.

FIGYELEM: A műanyag padlóra kifröccsent szert azonnal takarítsa fel.

A Betadine® készítmények antiszeptikumok, nem antibiotikumok. A Betadine® sebkezelő termékek povidon-jódot tartalmaznak, ami az esetleges fertőzéseket okozó kórokozókra hat. Rezisztencia nem ismeretes.

A víz csak a szövetbe került törmeléket távolítja el. A legtöbb sérülés nem steril környezetben születik, ezért számítanunk kell a kórokozók megjelenésére.

Betadine kenőcs esetén:

  • A készítmény hatóanyagával vagy a betegtájékoztató 6.1 pontjában felsorolt bármely segédanyagával szembeni túlérzékenység.
  • Hyperthyreosisban, vagy más acut pajzsmirigybetegségben.
  • Radiojód terápia vagy scintigráfia előtt és azt követően, valamint.
  • Dermatitis herpetiformis Duhring esetén.

Betadine oldat esetén:

Jódérzékenység, pajzsmirigyműködés zavarai, hipertireózis (pajzsmirigy túlmüködése), más heveny pajzsmirigybetegségek, dermatitisz, veseelégtelenség, radioaktív jód-szcintigráfia előtt és után, pajzsmirigyre ható gyógyszerek alkalmazásakor, pajzsmirigy daganat (carcinoma) radiojód kezelésekor.

Koraszülöttek, csecsemők kezelése, valamint a terhesség és a szoptatás alatti alkalmazása kerülendő!